Stefan Waroux: Het is ondertussen meer dan 10 jaar geleden dat ik de Mindfulness-training volgde bij Edel Maex. Dat was voor mij de start van een hele boeiende weg. Een burn-out enkele jaren later zorgde voor een nieuwe fase in mijn leven: een uitnodiging om de weg naar binnen te volgen, om een innerlijke reis aan te vatten. Tegelijk nam mijn professionele leven een andere wending: ik verliet het bedrijfsleven en startte een opleiding NLP gevolgd door de vierjarige therapeutenopleiding aan de Educatieve Academie. Daarna ging ik aan de slag als psychotherapeut. Meditatie kreeg een steeds belangrijkere plek in mijn leven. Op zoek naar verdieping volgde ik in Thailand een meditatieweek in een boeddhistisch klooster. Daar had ik mijn eerste ervaring met een verblijf in stilte en wat dat met je doet. De zoektocht naar meer rust en stilte hier in België leidde me naar de abdij in Brecht. Door mijn bezoeken groeide mijn interesse in de monastieke en contemplatieve levenswijze van de zusters die een belangrijke bron van inspiratie was. Meditatie en stilte maken nu deel uit van mijn dagelijkse leven. Tijdens mijn persoonlijke zoektocht kwam er na verloop van tijd ook het verlangen anderen te begeleiden om samen de kracht van de stilte te ontdekken.

An Weemaels: Sinds 1987 werk ik in het lager onderwijs. Het intensief en actief bezig zijn met mijn klas en de steeds aanwezige stress en drukte leidde in 2010 tot een burn-out. Deze moeilijk confrontatie deed me nieuwe wegen inslaan. Het werd de start van een bewogen, maar boeiende zoektocht naar mezelf. Ik ging in de Educatieve academie in Antwerpen de opleiding kindertherapie volgen. Aansluitend volgde ik er ook de opleiding volwassenentherapie. Daar leerde ik Stefan kennen. Hij was een inspiratiebron voor mij. Zijn ‘zijn’ bracht me tot rust. Meermaals per jaar trek ik naar de bergen. Het bewegend mediteren doet wonderen. Ik geniet van de stilte. Ik kom bij mezelf. Ik kom tot rust. Ik ben…
Mindfulness en geweldloze communicatie blijven voor mij belangrijke wegwijzers. Mijn intussen opgebouwde expertise zie ik zeker als een meerwaarde in mijn job op school als zorgcoördinator en beleidsmedewerker maar uiteraard ook als kindertherapeut in de groepspraktijk ‘De Babbelhut’.